Over ons

 

Wij, van Gezondekoe.nl, richten ons op het optimaliseren van de transitie, de belangrijkste periode in de cyclus van een koe.
Onze consultants helpen u met hun jarenlange ervaring en expertise op het gebied van transitie-management. Met behulp van een eenvoudig te gebruiken online software programma heeft u al uw data rondom de transitie helder op een rij en heeft u inzicht in de huidige stand van zaken én de mogelijke verbeterpunten.

 

Visie
Gezondekoe.nl is dé expert op het gebied van transitiemanagement.                                                                                                                   

Missie
Connect to give the right insight (meer inzicht geven door te verbinden).

Gezondekoe.nl wil meer inzicht geven in de gezondheid van de koe om zo eerder  in te kunnen grijpen.
Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen brengen wij samen met u en met behulp van preventieve programma’s diergezondheid op een hoger plan en waarborgen wij zo een gezonde bedrijfsvoering.

De mogelijke effecten van de intensieve veehouderij op de gezondheid van dier en mens vragen juist nu om meer inzicht @ point of animal care en preventieve programma’s. Wij geloven dat het verbinden van mens, dier en omgeving de heldere inzichten geeft die leiden tot een duurzamere wereld.
We connect to give the right insight.

 

Gezondekoe.nl
1. Transitie advies op maat. Ieder bedrijf is anders.

2. Meten is weten. Ook uw subklinische gevallen worden zichtbaar.

3. Voorkomen is beter dan genezen. Plezieriger melken en een beter rendement.

 

Ons team bestaat uit dierenartsen en voedingsdeskundigen die zich hebben gespecialiseerd in transitiemanagement en het voorkomen van melkziekte- en slepende melkziekteproblemen.

 

 

Jorien Papen

jorien
Jorien Papen studeerde in 2009 af aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Ze specialiseerde zich in landbouwhuisdieren en met name ‘melkvee’ en ging na haar studie direct aan de slag bij De Graafschap Dierenartsen uit Vorden als dierenarts landbouwhuisdieren. Van 2009 tot 2011 werkte zij aan een onderzoek over de ontwikkeling van het calciumgehalte bij melkziekte koeien. Dit onderzoek resulteerde in een intensieve samenwerking met Wageningen Universiteit waarmee zij het bedrijfsbegeleidingsprogramma Dry2Fresh heeft ontwikkeld. Jorien heeft inmiddels meer dan 150 Nederlandse, Duitse en zelfs Amerikaanse melkveebedrijven geadviseerd in het optimaliseren van hun transitieperiode. Naast haar werk als dierenarts en transitiespecialist geeft Jorien jaarlijks diverse lezingen voor studieclubs en beoordeelt en selecteert zij voor de Universiteit Utrecht studenten die aan de studie diergeneeskunde willen beginnen. Daarnaast werkte zij recent mee aan een wetenschappelijk artikel over ketose (energiebrek) bij melkkoeien, dit artikel is recent geaccepteerd voor publicatie in het tijdschrift ‘Journal of Dairy Science’ (“Ketosis in dairy cows in the Netherlands; risk factors, effects on production parameters and association with periparturient events”. Van Holder, Papen et al. 2014 (Journal of Dairy science, in press)).

Teun Sleurink

teun sleurink

Teun Sleurink heeft 20 jaar ervaring in het geven van advies over voeding en management. Met zijn bedrijf DairyTuner is hij actief in grote delen van de Verenigde Staten, Duitsland en Denemarken. Daar adviseert hij bij bedrijven met 300 tot zelfs 8000 koeien. Teun treedt hierbij op als consultant of interim manager en maakt het ook mogelijk de voeding van zo veel koeien goed bij te houden in een software-systeem.

Teun weet alles over piekproductie, voeding tijdens de transitie, management van het rantsoen en het nut van bijhouden van data. Zijn adviezen zijn praktisch en gebaseerd op de echte feiten.

Teun woont in Duitsland, samen met zijn vrouw, hun vier kinderen en drie pleegkinderen.

 

 

Jan Dijkhuizen

Jan-Dijkhuizen
Jan Dijkhuizen groeide op op een melkveebedrijf in Drenthe. Hij studeerde diergeneeskunde in Utrecht en werkte bij verschillende dierenartsenpraktijken in Nederland. Naast zijn praktisch werk als rundveedierenarts heeft hij een sterke interesse voor bedrijfsoptimalisatie. Jan is altijd op de hoogte van de laatste wetenschappelijke kennis en vertaalt dit naar de praktijk. Hij schrijft ook zelf artikelen voor agrarische vakbladen.

Mede dankzij Jan heeft Dry2Fresh een uitstekende weten-schappelijke basis. In zijn dagelijks werk zoekt Jan altijd naar de relatie tussen het ene zieke dier en het risico voor de hele koppel.

Jan woont samen met zijn vrouw en 4 kinderen in Brummen.